Bas Bons

BB-1-web

Hij was een goede fysiotherapeut, maar Bas Bons (1984) besloot dat het anders moest en hij zijn hart zou volgen: zingen, spelen en liedjes schrijven. Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio uitzending. Op 5 maart verschijnt zijn debuutalbum ‘WAKKER’, met elf Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato.

Bas Bons liedjes zijn verhalend en uiterst persoonlijk: “Ik heb mooie dingen meegemaakt, die ik vertel in mijn liedjes en verhalen op het podium. Zo was ik ooit de enige fysiotherapeut die aan het conservatorium studeerde, heb ik verre reizen gemaakt en in een circus gewerkt. Ik ben in een opwelling van Italië naar Nederland gefietst en heb een stompzinnig eenzijdig ongeluk gehad. Daarnaast ben ik mijn grote liefde kwijtgeraakt en heb ik haar in Zuid-Afrika weer teruggevonden en ben uiteindelijk met haar getrouwd.”

Sinds Bas Bons naar buiten treedt met zijn eigen muziek, staat hij al direct in de spotlights. Op het internet groeit zijn groep volgers in rap tempo, wat ik zich ook vertaalt in ticketverkopen; de premiere van de muziektheatervoorstelling ‘WAKKER’ (november 2015) was stijf uitverkocht. Naast zijn muzikaliteit, is Bons’ openheid, eerlijkheid en benaderbaarheid ook reden voor zijn succes: “Mensen lijken zich te herkennen in mijn liedjes. Ik heb bijvoorbeeld honderden prachtige reacties gekregen op ‘Kleine Elisabeth’ en ‘Lieve Jongen’, over mijn (toen aanstaande) vaderschap. Ook na mijn optreden bij DWDD liep mijn telefoon en e-mail over van de mooie woorden.”

Op 5 maart wordt het verschijnen van ‘WAKKER’ gevierd met een optreden in zijn thuisstad Amersfoort (Miles). In het voorjaar staan er popshows op het programma, gevolgd door een theatertour in het najaar.

Bas Bons
‘Wakker’ – CD-presentatie
Zondag 5 maart 2017
19:30, Miles, Amersfoort

Boekingen: jim@postulartmusic.com (Jim van Kooten)
Management: joris@postulartmusic.com (Joris Postulart)