Sured

De Utrechtse Sured werd in 2016 uitgeroepen tot ‘de beste singer-songwriter van Utrecht’, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke, hese stemgeluid. Zijn zomerse, optimistische nummers worden bekrachtigd door een realistische en nuchtere ondertoon. Nadat Sured zijn nummer Ocean Ride in 2014 op TV speelde bij De Beste Singer-songwriter van Nederland, heeft hij enorme stappen gezet. Zo nam hij meerdere jingles op voor Radio538 en SLAM!FM, werd het gezicht van een commercial van T-Mobile, speelde in het voorprogramma van verschillende (inter)nationale acts, werd geboekt voor 28 shows tijdens Popronde 2017 en besloot in 2018 als band het podium op te gaan. In 2016 bracht Sured zijn eerste EP ‘The Blue Flame’ uit, waarna hij in juni 2018 terugkwam met zijn dansbare zomersingle ‘Back Again’. Voor meer informatie: www.SuredMusic.nl.

Uitgebreide biografie
“Wandering off into the wilderness”
The Days Are Gone – Sured

Een flard uit de song The Days Are Gone van Sured. Een lied waarmee hij laat zien dat je niet altijd het bewandelde pad hoeft te volgen, maar overal je eigen weg doorheen kan banen. Een lied met inspirerende inzichten. Het is ook de eerste single van Sured’s EP The Blue Flame, welke op 23 september werd gereleased. Zijn ambitie iets te willen betekenen in, en vooral, mét muziek, kreeg vleugels. En terecht, want Sured ademt ritme en muzikaliteit. 

Sured is Sjoerd Raaymakers (Breukelen, 1993) en hij is 24/7 bezig met muziek. Al vanaf heel jong heeft de passie voor muziek Sured te pakken. Hij begon met drums toen hij zeven was en speelde op zijn negende ‘vloeiend’ gitaar. Zijn leraar organiseerde voorspeelavonden, en daar wordt Sured’s voorliefde voor het podium zichtbaar. Met de gitaar in zijn handen, een microfoon voor zijn neus en publiek om naar toe te zingen, is Sured in zijn element. Zo werd hij in april dit jaar nog uitgeroepen tot ‘de Beste Singer-songwriter van Utrecht’, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke stemgeluid. 

Vele gigs en optredens verder is het duidelijk. Sured is een 23-jarige muzikant, sociaalvaardige zoon, best aardige broer, vriend met groot hart, maar vooral mens bevangen door de muziek. En hij heeft een wil om zijn muziek ten gehore te brengen. Omdat het hem van binnenuit drijft. Hoe dat precies zit? Vraag het hem

Dat kenmerkt de muzikant Sured. Hij is zeer benaderbaar. Als hij lekker in zijn vel zit, praat hij vrijuit. Dan komen de verhalen vanzelf. In interviews voor radio en tv. Op diverse podia. Het is zijn tweede natuur geworden. Verhalen vertellen. Natuur die je nodig hebt als muzikant. 

Sured schrijft zijn eigen muziek. Hij vertrouwt zijn gedachten, ervaringen en woorden toe aan papier. Om ze er daarna keihard van af te zingen. Zijn pleidooi om out of the box te denken begint bij het besef dat je niet zonder brug een woeste rivier over kan steken. Zijn nummer Building Bridges beschrijft een persoonlijk proces van bereiken wat je wilt. De liedjes zijn stuk voor stuk kleine persoonlijke monumentjes zonder klef of te oncomfortabel close te worden. 

Ooit gehoord van The Blue Flame? Dat is het punt waar passie en missie elkaar kruisen. Het punt waarnaar we op zoek moeten in ons leven. Op 23 september releaste Sured zijn eerste EP: The Blue Flame.

Sured op:
Facebook
Youtube

Boekingen: jim@postulartmusic.com (Jim van Kooten)