Over

Postulart Music is een breed georiënteerd muziekbedrijf. Niet alleen verzorgt Postulart Music het dagelijks management, boekingen en releases van artiesten; de jonge onderneming wordt ook ingehuurd door festivals, venues en andere culturele instellingen. De specialisatie van Postulart Music ligt naast de persoonlijke begeleiding van artiesten bij het programmeren en coördineren van evenementen.

In 2011 studeerde eigenaar Joris Postulart (1989) af met een ondernemingsplan voor Postulart Music aan de opleiding Music Management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds begin 2013 is het een fulltime business voor Joris. Dat Postulart een eigen bedrijf zou beginnen zat er al jaren aan te komen. Al voor en tijdens zijn studie richtte Joris diverse boekingskantoren en labels op. Daarnaast deed hij veel ervaring op bij onder andere Excelsior Recordings, Tivoli en 3voor12. Ook de artiestenkant is voor Postulart geen onbekend gebied: met zijn eigen bands speelde hij ruim 200 shows in acht landen.

In 2015 en 2016 is Postulart Music versterkt door twee extra boekers en is het roster flink uitgebreid.

Team
Joris Postulart – manager
Jim van Kooten – hoofdboeker
Gijs Mak – boeker
Evert Smit – boekers-assistent

 

Projecten

 • Boothill Saloon - 
  Programmering
  Postulart Music programmeert één a twee avonden per week in 120-cap venue Boothill Saloon in Amersfoort centrum. De club is gespecialiseerd in blues, punk, indie en meer alternatieve rock. Ook de evenementen die gelieerd zijn aan de Boothill worden door Postulart Music geprogrammeerd, zoals het Amersfoorts Bevrijdings Festival, Midzomernacht en Amersfoorts Bockbier Festival.
 • Podium de Vorstin - 
  Programmering
  Podium de Vorstin biedt een breed programma voor jong en oud. Concerten in alle genres, maar ook dance producties, multimedia events, open podia en theater. Jim houdt zich binnen de programmering met name bezig met het clubcircuit rondom opkomende artiesten/bands.
 • Roxeanne Hazes - 
  Tourmanagement
  Postulart Music verzorgt het management van de band rondom Roxeanne Hazes en doet het tourmanagement van Roxeanne Hazes en band. Roxeanne en haar mannen zijn in 2017 en 2018 fulltime onderweg langs clubs, tv, radio en festivals.
 • Kultlab - 
  Programmering
  In opdracht van evenementenbureau Kultlab is Postulart Music verantwoordelijk voor de muziekprogrammering van negen van haar festivals, waaronder zeven driedaagse-foodtruck festivals onder de naam Lepeltje Lepeltje.
 • Popronde Amersfoort - 
  Coördinatie en programmering
  Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.
 • Festival Spoffin - 
  Programmering / productie
  Spoffin is één van de belangrijkste showcase theaterfestivals van Europa. Postulart Music verzorgt de muziekprogrammering, en zorgt voor het inroosteren en aansturen van alle vrijwilligers, gemiddeld zo'n 80 tot 120 per jaar. Het festival vindt plaats in Amersfoort in het laatste weekend van augustus.
 • Choking Pigeon Records - 
  Labelmanager
  Samen met vriend Ricardo Jupijn, hoofdredacteur bij The Daily Indie, runt Postulart Music het tapelabel Choking Pigeon Records. Sinds begin 2014 brengt CPR gemiddeld elke maand een cassette uit. Reeds verschenen er tapes van onder andere Yuko Yuko, Mountain States en Willem Wits.
 • Popronde Hilversum - 
  Coördinatie en programmering
  Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land.
 • Tjommies Music Bar - 
  Programmering
  Voor de Afrikaanse muziekbar in Amersfoort verzorgen wij de programmering; elke weekend ondersteunt een singer-/songwriter de zaterdagavondborrel.