Crimson Inc.

Na in verschillende Bandjes te hebben gespeeld, besloot Dikkie de Rooij dat hij iets met zijn eigen liedjes wilde doen. Onder de naam Crimson, die had gekregen als bijnaam door zijn achterovergekamde haar en zwarte schippersjas, waardoor hij enige gelijkenis toonde met de gelijknamige boef uit Suske en Wiske.

Na een tijdje als Singer/songwriter gespeeld te hebben werd er op zoek gegaan naar begeleiding. De bedoeling was om zijn liedjes neergezeten als Americana/Country songs, dus er werd op zoek gegaan naar liefhebbers van dit Genre. Al snel kwam Martijn Klaassen(contrabas) om de hoek kijken. Dikkie en Martijn kende elkaar van concertjes waar ze elkaar tegenkwamen. Al geruime tijd werd er gesproken over een samenwerking. Het duo werd aangevuld met Jos Wilschut(gitaar)een andere “muziek vriend” van Dikkie.
Begin 2013 was daar het trio Crimson Inc.

Na korte tijd introduceerde Martijn zijn (studie) vriend Nils Bruijel(mandoline/Bluesharp) en Crimson Inc. ging verder als viertal. Er werd al meteen veel opgetreden maar de conclusie was dat er nog iets miste; viool! En het liefst een violiste die ook nog kon zingen. Op een concertje bij de Parel van Zuilen(Utrecht) raken Martijn en Nils aan de praat met Annelotte Vonk(viool) en vragen of zij niet iemand weet… eeeuuh.. ja, ik!,antwoord zij.
Vanaf dat moment(Mrt 2014) is Crimson Inc. een vijftal. Inmiddels is er ook een hechte vriendschap ontstaan.

Eind 2015/Begin 2016 geeft Jos aan te willen stoppen. Er wordt naar een vervanger gezocht. Dikkie komt met zijn collega/vriend Jeroen de Jonge(gitaar) en al snel is hij opgenomen in de “Familie”. Inmiddels is ook de Sound van Crimson Inc. en vooral Dikkie vindt dat er een drummer mist. Er wordt in eerste instantie wat getwijfeld of het zou passen, muzikaal maar ook sociaal. Besloten werd om onze gezamenlijke vriend,Ramses Singeling, te polsen. Van beide kanten werd besloten om affentoe bij ” grotere” gigs mee te spelen. Van dat affentoe is niks gekomen want de klik en vernieuwing viel zo in de smaak dat er ook van beide kanten werd besloten dat Crimson Inc. Verder zal gaan als zestal!

Crimson Inc. Speelt haar liedjesrecht vanuit het Hart, oftewel “Roots from The Heart!”

Dikkie: Zang/Gitaar
Martijn: Contrabas/Zang
Nils: Mandoline/Bluesharp/Zang
Annelotte: Viool/Zang
Jeroen: Gitaar/Zang
Ramses: Drums/Zang

Boekingen: gijs@postulartmusic.com (Gijs Mak)