De Koorts

De Koorts bandfoto 3 door Linda Bouritius
(Foto: Linda Bouritius)

De Nederlandstalige indierockband De Koorts levert met Maalstroom EP een indrukwekkend debuut af. Producer Jurriaan Sielcken (o.a. Jett Rebel, Lucas Hamming en Aestrid) sloot zich met de band een week op in een afgelegen boerderij en wist het Amersfoortse viertal naar ongekende hoogten te stuwen.

Het resultaat van deze week in afzondering is een EP met een beklemmende live sound die het midden houdt tussen Arcade Fire en Frank Boeijen. Zowel muzikaal als tekstueel weet De Koorts een prettig soort donkerte te creëren. Zanger en songwriter Joost Steltenpool geeft zijn persoonlijke angsten en verlangens op Maalstroom EP een stem: wat als je geliefde ineens opstaat en gaat? Wat als het malen in je kop niet stopt, of  het perfecte moment vervliegt? De Koorts heeft zes monumentale liedjes weten te schrijven, van stuwende opener Niet Boos tot de innemende afsluiter Het Gouden Uur, die start als een intieme ballade en eindigt in een postrock-orgasme.

De Koorts claimt met zijn Maalstroom EP een plekje in de top van de Nederlandse indiescene. De EP verscheen een week voor release op de 3voor12 Luisterpaal en de eerste single van de EP, het gelijknamige ’Maalstroom’, heeft zijn weg al gevonden naar de playlists van onder andere IndieXL, Radio Mortale en KX Radio. Dat de band ook live als een huis staat hebben ze voor 1200 man als support van De Dijk al bewezen. De Koorts kruipt onder de huid en is niet van plan om daar nog weg te gaan.

BEZETTING:
Joost Steltenpool – zang & gitaar
Michiel van de Weerd – gitaar & zang
Arthur van Vliet – bas & zang
Adam Hofland – drums

Koop ‘Maalstroom EP’ in de webshop.

Boekingen: jim@postulartmusic.com (Jim van Kooten)
Management: info@dekoorts.nl (Joost Steltenpool)