Project Bongo

Project Bongo werd gevormd op de welbekende muziekacademie ‘Herman Brood Academie in Utrecht. De leden deelden een enorme passie voor dance beats en pop hooks en bleken een uitzonderlijk goede muzikale klik te hebben.

Al snel na de oprichting en de eerste optredens kwam de band in het voorprogramma te staan voor acts als Nielson (hele tour), The 1975, The Mystery Jets en The Boxer Rebellion. Project Bongo tourde door heel Nederland in samenwerking met Popronde, deed een internationale tour door Frankrijk, België, Denemarken en Zweden, speelde op festivals als Sziget en This is Hultsfred, won de ‘Utrechtse Popprijs’, werd benoemd tot ‘Beste live act 2015′ door 3voor12 Utrecht én werd OOR-talent.

Ook de opnames, twee EP’s to nu toe, werden een groot succes: zo haalde ‘Keep A Secret’ meer dan een half miljoen plays op Spotify, en werd de video voor ‘She’ duizenden keren online bekeken. Airplay en liveoptredens volgden op 3FM, Radio Veronica, Radio 1, Radio 2 en het Tros Muziekcafë.

Dit voorjaar ging Project Bongo terug naar hun roots: de stamkroegen. Waar de allereerste nummers voor het eerst live werden gespeeld en ze de eerste fans aan de haak sloegen. De band speelde dit keer nieuwe, nog nooit eerder gehoorde nummers van hun aankomende EP. Deze derde EP wordt in de zomer van 2017 opgenomen door Huub Reijnders. De eerste single verschijnt in september, waarna een clubtour door het land volgt.