Roos Blufpand


Roos Blufpand:
Kleur is als een spiegel
Elke dag een nieuw gezicht
Juist als je denkt dat je jezelf herkent
verandert het licht

Volgens Roos liggen liedjes overal voor het oprapen. Verscholen in het wit van de ogen van alle mensen of verstopt in haarzelf. Niet zo gek dus dat zij in 2011 besloot om het theater in te duiken en vanachter de piano te bezingen wat ze in haar leven allemaal oppikt en meemaakt.

Steeds meer mensen geven aan dat ze graag naar Roos haar Nederlandstalige verhalende liedjes luisteren en al snel had ze meer dan 300 optredens op haar naam staan. Ze verzorgde het voorprogramma van Janne Schra en Frederique Spigt en werkte voor haar nieuwe theatershow o.a. samen met Leoni Jansen.

In mei 2014 kwam haar debuutalbum Ik ben uit. Te downloaden in iTunes. Na de première volgde een albumtour met maar liefst 45 shows. Daarnaast beleefde ze haar debuut bij nationale radiostations: 3FM, radio 1, radio 2, 100%NL en Veronica waar ze met enige regelmaat terug wordt gevraagd.

Van februari t/m april 2015 werd haar allereerste theatertour Tijd voor Thee een feit. Tijdens deze show nam Roos Blufpand haar publiek mee naar haar Surinaamse roots en liet iedereen kennismaken met haar kleinste, intiemste en vooral kwetsbaarste momenten.

De theatertour was een groot succes met uitverkochte zalen in onder andere Rotterdam, Amersfoort en Naaldwijk. In Naaldwijk won Roos het Rabo Talenten Concours in het Westlandtheater De Naald.

Tijdens de zomer van 2015 is Roos met haar band weer de studio ingedoken om een album op te nemen. Dit album is zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Februari 2016 stond zij met band in een uitverkocht Tivoli de Helling om het tweede, duurzame album Hoe dan te lanceren. Daarna volgde een debuut popzalen tour in o.a. Gigant, Metropool & Patronaat. Je zag Roos ook voor het eerst op televisie langskomen bij o.a. Jinek, De nieuwe wereld & De nachtzoen.

In september 2016 startte de grote Hoe Dan theatertour met maar liefst 28 shows door heel Nederland.
Na het einde van de tour stond Roos o.a. samen met Caro Emerald en Blaudzun in een uitverkocht Paradiso tijdens “Sounds of Change”, volgden optredens in het voorprogramma van De Dijk en in het DeLaMar Theater en stond zij in De Kleine Komedie Amsterdam tijdens de voorstelling “Want er komen andere tijden” samen met Paul de Munnik, Jenny Arean en Theo Nijland. Sinds januari 2018 tourt zij met haar nieuwe theatershow en wordt in het najaar 2018 een nieuw album verwacht, geproduceerd door Marnix Dorrestijn.

Roos is geboren om op het podium te staan. Samen met haar muzikanten maakt ze iedere show tot een belevenis vol indrukwekkende liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar die je tevens aan het denken zetten.

Boekingen: jim@postulartmusic.com