The Badger and the Bass

BadgerWatchOut
(Foto: Gertjan van der Loo)

The Badger and the Bass presenteert op 3 maart hun debuut album, “Watch Out!”. De LP, opgenomen in hun eigen Sonik Son Studio, is het vervolg op “Go Badger Go”, de EP die vorig jaar tijdens Record Store Day werd gelanceerd. “Watch Out!” bevat negen rockabilly-knallers met een donkere ondertoon. De intieme presentatie van het album vindt op donderdag 3 maart plaats in de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. Een week later, op 10 maart, viert de band het album met een groter feest in Fluor, Amersfoort, tijdens Club 3voor12.

In juni 2014 begon het verhaal voor het Amersfoortse duo. Ze speelden, gewapend met slechts een contrabas en een gitaar, enkele liedjes op straat. The Badger and the Bass werd direct uitgenodigd die avond in een kroeg te spelen. Binnen een jaar volgden er meer dan 100 optredens, van het Rock’n’roll Street Festival op Terschelling tot dancefestivals als Defqon.1 en Into The Woods. Ook in de rockabilly-scene doet het duo het direct goed: supports voor legendes The Hillbilly Moon Explosion en The Spuny Boys zijn een groot succes. In januari 2016 ging de band voor het eerst de grenzen over; samen met Robbing Banks worden er vier succesvolle shows in Frankrijk gedaan.

Met “Watch Out!”, op cd én groen vinyl, op zak breekt een nieuw hoofdstuk aan voor de opvallende Amersfoortse jongens. Live wordt het duo regelmatig aangevuld met Bo Menning (Aestrid) op bariton gitaar. De agenda loopt snel vol en ook aan media-aandacht heeft de band niet te klagen. Watch Out!

Koop ‘Wacht Out!’ op CD en LP in de webshop.
Koop ‘Go Badger Go’ in de webshop.

Boekingen: joris@postulartmusic.com
Management: thebadgerandthebass@gmail.com (Sonne Scheermakers)