The Royal Hillbilly Club

Hillbilly party/cover act “The Royal Hillbilly Club” speelt bekende pop en rock hits, van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. Niks is te gek voor deze band bestaande uit vijf losgeslagen Rednecks. Wat de band anders maakt dan andere coverbands? Ze barbecueën hun repertoire als het ware boven een enorme grill en garneren het geheel met een flinke scheut zelfgestookte moonshine en Hillbilly bluegrass en country! Dit mengsel van ‘true American spirit’ zorgt ervoor dat de nummers die de muzikanten spelen nog swingender en vrolijker worden dan de originele versies. Zonder de basis van de nummers uit het oog te verliezen. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen! Yippiee Ya-Yee!

“Met haar unieke semi-akoestische bezetting en eigen interpretaties van het repertoire (…) weet de band vanaf het eerste moment het publiek te raken en ontstaat er direct een interactie die uitmondt in een ovationeel applaus tijdens de laatste klanken van het afsluitende nummer (…)”

– Vakjury The Clash Of The Cover Bands (januari 2016)
“Frisse eigen bewerkingen (…) weten het publiek zowel stil te krijgen als ook uit hun dak te laten gaan met zelfs een heuse polonaise tot gevolg. Instrumentaal zijn de nummers uitstekend gearrangeerd en wordt er een sterke basis gelegd voor de vocale partijen. Met regelmaat weten de vocalisten, vooral in de samenzang, voor kippenvelmomenten te zorgen.”

– Vakjury The Clash of the Cover Bands (juni 2016)
In 2014 opgericht als eenmalige act voor een bonte avond groeide de band al snel uit tot een ware feestsensatie. De toen nog driemansformatie bestond uit mandolinespeler Paul, gitarist Thijs en contrabassist Chris. Al snel kwamen daar gitarist Jim en banjospeler Gijs bij. Thijs heeft helaas afscheid genomen, maar deze lege plek wordt vanaf 2015 zeer verdienstelijk opgevuld door zangeres Susanne. Voor bijzondere gelegenheden kan de band worden uitgebreid met achtergrondkoor ‘The Riverboat Beauties’ en percussionist ‘Root Beer Billy-Bob’.

Na het spelen op verjaardagen, recepties, tuinfeesten, bruiloften, bedrijfsborrels, benefietconcerten, kampeerweekends, bij café’s, beach clubs, lokale festivals en op diverse podia, is het nu tijd om ook de grotere festivals en podia in Nederland en daarbuiten te bestormen. Yeehaw!

The Royal Hillbilly Club bestaat uit:
Paul ‘La Muerta Ardiente’ Bollongino op mandoline en lead zang
Susanne ‘Riverboat Beauty’ Landman als zangeres
Chris ‘The Beater’ East op contrabas
Jim ‘Loose Hands’ van Kooten op gitaar
Gijs ‘Big Boy Bert’ Mak op banjo

Boekingen: gijs@postulartmusic.com (Gijs Mak)