Nieuwe releases in de shop van Identity Circus en Robbing Banks

geplaatst op oktober 16, 2015 Categorieën CD, Identity Circus, Robbing Banks, Shop, Vinyl

We updaten onze webshop regelmatig met nieuwe muziek en merchandising. Helaas is het Willem Wits-shirt helemaal uitverkocht, maar we hebben weer een paar mooie platen toegevoegd!

Identity Circus
De vier Spakenburgers en een flamboyante Italiaans-Brabantse frontman toverden in het voorjaar van 2014 een voormalige basisschool in Bilthoven om tot hun eigen rock-‘n-‘roll-heaven. Zanger Ricco Fiorito zegde zijn oude leven inclusief baan op om te gaan doen waar hij écht gelukkig van wordt. In navolging van deze ideologie werden klaslokalen omgebouwd tot studios, de gymzaal tot atelier en de lerarenkamer tot repetitiehoek.

Vanuit hun muzikale anti-kraak paradijs schreven ze al snel vele catchy popliedjes, welke meteen door het hele land ten gehore werden gebracht. De tientallen energieke liveshows leverden Identity Circus een gestaag groeiende fanbase op. Via een crowdfundingsactie wisten de fans meer dan €7.000 in te zamelen voor de opnames van de debuut-EP. In augustus 2015 dook Identity Circus dan ook de prestigieuze Mailmen Studios in, waar ze de energieke livesound wisten te combineren met de gerenommeerde sound van producer Martin Beusker (o.a. Dotan, Avant La Lettre & Only Seven Left) en mix- en masterengineer Martijn Groeneveld (o.a. Rondé, Emil Landman & Blaudzun).

Op 8 oktober verscheen de gelijknamige EP van Identity Circus met vijf pakkende, up-tempo popsongs. De eerste single, ‘Wake Up’, gaat over het ontsnappen aan de verwachtingen en de sleur waar de maatschappij ons in trekt, een sleur waar de band samen met het publiek graag aan wil ontsnappen. De release van de EP in poppodium EKKO te Utrecht markeerde een eerste mijlpaal in het bestaan van Identity Circus, een klassieke doch bijzondere popband.

EP_FRONT_JDC
De debuut EP van Identity Circus is nu in de shop verkrijgbaar.

Robbing Banks
Plots was hij daar… one-man-band Robbing Banks. In alle ‘stilte’ werkte Robin van Saaze (voorheen Taxi To The Ocean en Drive Like Maria) aan zijn debuutalbum Got Love Need Money. Begin 2014 bracht hij de plaat uit via zijn eigen label Bank Records en hij zou wel zien wat er ging gebeuren, want opgetreden had hij nog niet… Veel zo bleek al snel.

Robbing Banks werd Serious Talent bij 3FM en speelde op grote festivals zoals Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij werd geselecteerd voor de Popronde, deed ‘de minuut’ bij De Wereld Draait Door en het voorprogramma voor o.a. Seasick Steve, Curtis Harding en The Deaf. Zijn optredens zijn energiek. Van Saaze zingt, schreeuwt en tiert al rammelend op zijn gitaar terwijl hij rake klappen uitdeelt met de kick en snare bij zijn voeten. Robbing Banks klinkt in zijn eentje als een volledige band.

En nu is er een nieuwe plaat, This & That. Met zijn karakteristieke stemgeluid en zichzelf wederom begeleidend op drums en gitaar scheurt Robbing Banks in 22 minuten door 10 ijzersterke, kort maar krachtige, rauwe songs. Van hard naar zacht en van vuig naar intiem.

RobbingBanks 2 HR Voorkant1600x1600
Haal This & That én debuutplaat Got Love Need Money nu op 10″ vinyl in huis!