Nieuwe single ‘Wake Up’ van Identity Circus

geplaatst op september 21, 2015 Categorieën Identity Circus, Music, Video

De popband Identity Circus brengt vandaag een video uit voor haar eerste single ‘Wake Up’. Het nummer is afkomstig van de debuut-EP die de band op 8 oktober uitbrengt in poppodium EKKO te Utrecht.


Vier Spakenburgers en een flamboyante Italiaans-Brabantse frontman toverden in het voorjaar van 2014 een voormalige basisschool in Bilthoven om tot hun eigen rock-‘n-‘roll-heaven. Zanger Ricco Fiorito zegde zijn oude leven inclusief baan op om te gaan doen waar hij écht gelukkig van wordt. In navolging van deze ideologie werden klaslokalen omgebouwd tot studios, de gymzaal tot atelier en de lerarenkamer tot repetitiehoek.

Vanuit hun muzikale anti-kraak paradijs schreven ze al snel vele catchy popliedjes, welke meteen door het hele land ten gehore werden gebracht. De tientallen energieke liveshows leverden Identity Circus een gestaag groeiende fanbase op. Via een crowdfundingsactie wisten de fans meer dan €7.000 in te zamelen voor de opnames van de debuut-EP. In augustus 2015 dook Identity Circus dan ook de prestigieuze Mailmen Studios in, waar ze de energieke livesound wisten te combineren met de gerenommeerde sound van producer Martin Beusker (o.a. Dotan, Avant La Lettre & Only Seven Left) en mix- en masterengineer Martijn Groeneveld (o.a. Rondé, Emil Landman & Blaudzun).

Op 8 oktober verschijnt de gelijknamige EP van Identity Circus met vijf pakkende, up- tempo popsongs. De eerste single, ‘Wake Up’, gaat over het ontsnappen aan de verwachtingen en de sleur waar de maatschappij ons in trekt, een sleur waar de band samen met het publiek graag aan wil ontsnappen. De release van de EP in poppodium EKKO te Utrecht markeert een eerste mijlpaal in het bestaan van Identity Circus, een klassieke doch bijzondere popband.

Release shows:

8 oktober – Ekko, Utrecht
23 oktober – Boothill, Amersfoort
12 november – Café Stapper, Alkmaar
21 november – Altstadt, Eindhoven