Over

Postulart Music is een breed georiënteerd muziekbedrijf. Niet alleen verzorgt Postulart Music het dagelijks management, boekingen en releases van artiesten; de jonge onderneming wordt ook ingehuurd door festivals, venues en andere culturele instellingen. De specialisatie van Postulart Music ligt naast de persoonlijke begeleiding van artiesten bij het programmeren en coördineren van evenementen in midden-Nederland.

In 2011 studeerde eigenaar Joris Postulart (1989) af met een ondernemingsplan voor Postulart Music aan de opleiding Music Management aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds begin 2013 is het een fulltime business voor Joris. Dat Postulart een eigen bedrijf zou beginnen zat er al jaren aan te komen. Al voor en tijdens zijn studie richtte Joris diverse boekingskantoren en labels op. Daarnaast deed hij veel ervaring op bij onder andere Excelsior Recordings, Tivoli en 3voor12. Ook de artiestenkant is voor Postulart geen onbekend gebied: met zijn eigen bands speelde hij ruim 200 shows in acht landen.

Sinds 2013 heeft Postulart Music zich ontwikkeld tot een betrouwbare en gedreven partner voor culturele partijen van allerlei soorten in midden-Nederland. Postulart Music programmeert, regisseert en stuurt aan. Of het nou om een lokaal evenement gaat, of een complete tournee van bijvoorbeeld Roxeanne Hazes.

In 2015 en 2016 is Postulart Music versterkt door twee extra boekers en is het roster flink uitgebreid. Sinds oktober 2018 is een deel van de boekingsafdeling met hoofdboeker Jim van Kooten meegegaan naar Atlas Agency, een partner van Postulart Music.

Projecten

 • Boothill Saloon - 
  Programmering
  Postulart Music programmeert één a twee avonden per week in 120-cap venue Boothill Saloon in Amersfoort centrum. De club is gespecialiseerd in blues, punk, indie en meer alternatieve rock. Ook de evenementen die gelieerd zijn aan de Boothill worden door Postulart Music geprogrammeerd, zoals het Amersfoorts Bevrijdings Festival, Midzomernacht en Amersfoorts Bockbier Festival.
 • Roxeanne Hazes - 
  Tourmanagement
  Postulart Music verzorgt het management van de band rondom Roxeanne Hazes en doet het tourmanagement van Roxeanne Hazes en band. Roxeanne en haar mannen zijn in 2017 en 2018 fulltime onderweg langs clubs, tv, radio en festivals.
 • Popronde Amersfoort - 
  Coördinatie en programmering
  Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. 2013 t/m 2018.
 • Festival Spoffin - 
  Programmering / productie
  Spoffin is één van de belangrijkste showcase theaterfestivals van Europa. Postulart Music verzorgt de muziekprogrammering, en zorgt voor het inroosteren en aansturen van alle vrijwilligers, gemiddeld zo'n 80 tot 120 per jaar. Het festival vindt plaats in Amersfoort in het laatste weekend van augustus.
 • Choking Pigeon Records - 
  Labelmanager
  Samen met vriend Ricardo Jupijn, hoofdredacteur bij The Daily Indie, runt Postulart Music het tapelabel Choking Pigeon Records. Sinds begin 2014 brengt CPR gemiddeld elke maand een cassette uit. Reeds verschenen er tapes van onder andere Yuko Yuko, Mountain States en Willem Wits.
 • FLUOR - 
  Talentontwikkeling
  Voor Amersfoorts poppodium FLUOR verzorgen wij diverse projecten op het gebied van Cultuur & Educatie, brengen we concepten op het podium en geven we lokale acts de ruimte.
 • Rabobank Amersfoort Jazz - 
  PR & communicatie
  PR en communicatie voor één van de grootste jazz festivals van het land. Hieronder valt ook de productie van satellietfestival Leusden Jazz in het najaar.
 • Nieuwe Erven - 
  Coördinator
  Cultuurboerderij Nieuwe Erven in Amersfoort biedt een podium aan de lokale amateurkunst. Wij verzorgen de coördinatie van alle betrokken vrijwilligers en enkele evenementen.
 • ABF - 
  Programmering
  Voor de concepten Amersfoorts Bockbier Festival (oktober) en Amersfoorts Bevrijdings Festival (5 mei) verzorgen wij de line-up.