Update zomer 2021: het gaat lekker!

geplaatst op juni 5, 2021 Categorieën Kantoor, POSTIE

Zo! Het is alweer geleden dat ik (Joris) hier iets gepost heb, maar het werd wel weer eens tijd. Ik krijg regelmatig vragen hoe het met Postulart Music gaat, en daar is maar één antwoord op: lekker!

Postulart Music is altijd al (sinds 2009) een onderneming met meerdere rollen in de muziekindustrie. De laatste twee jaar is er echter een duidelijke beweging gemaakt van label, management en boekingen naar een allround servicebureau. Die lijn is ‘pre-covid’ al ingezet, maar de pandemie heeft dit versterkt. Dat betekent dat Postulart Music nu vooral langdurig ingezet wordt voor partijen in de muziekindustrie en culturele hoek. Vaste partners zijn momenteel de poppodia GIGANT in Apeldoorn, waar ik de volledige pop- en danceprogrammering verzorg, en FLUOR in Amersfoort, waar ik o.a. verantwoordelijk ben voor talentontwikkeling; met die pet op begeleid ik nog vele artiesten bij hun carrière, wat eerder onder de Postulart Music-vlag gebeurde.

 

Daarnaast grijp ik nog altijd mooie uitdagingen aan: zo deed ik in de periode oktober 2020 – februari 2021 een groots onderzoek naar talentontwikkeling in en namens Provincie Utrecht, geef ik vele gastcolleges op conservatoria en muziekopleidingen en consulteer ik me een slag in de rondte.

 

Ook heb ik als muzikant zelf niet stil gezeten: door de pandemie kwamen mijn eigen bands grotendeels stil te liggen, maar ben ik als ‘loopstation leipo’ POSTIE zelf elke zondag muziek gaan opnemen en uitbrengen. Inmiddels heb ik er bijna twee seizoenen opzitten, als eerste artiest in Nederland een album als NFT uitgebracht, en ga ik binnenkort ook een aantal shows doen. Nieuwe manieren van muziek maken en vermarkten is de basis Postulart Music, dus het hele POSTIE-project gaat me op alle vlakken aan het hart.

Kortom, het gaat lekker! Postulart Music bestaat nu meer dan tien jaar (deze maand is het exact tien jaar geleden dat ik afstudeerde aan de HKU met een ondernemingsplan voor Postulart Music) en het gaat beter dan ooit. Staatssteun heb ik het afgelopen jaar niet nodig gehad, wel de morele steun van alle lieve mensen om me heen. Die was er gelukkig! De natuurlijke groei en verandering die ik, en daarmee ook het bedrijf, doormaak vind ik zelf erg interessant en zorgt er bovendien voor dat Postulart Music altijd in ontwikkeling blijft. Dat is ook nodig, want de wereld staat niet stil, ook al leek het daar het afgelopen jaar soms wel op.

En door.

Liefs!
Joris Postulart

PS: Check POSTIE hieronder! Like, subscribe, je weet wel hoe het werkt inmiddels!